Naturpasset
Text


Vad är Naturpasset?
Naturpasset står för en trivsam skogsvistelse med kartan i handen. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som Naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Naturpasset arrangeras av orienteringsklubbar runtom i landet - även här i Göteborg. För att få reda på mer om Göteborgsklubbarnas Naturpass se respektive klubbs sida. Klubbarna har satt ut ett stort antal orienteringskontroller i lättillgängliga skogspartier. De flesta kontrollpunkterna är lätta, några lite klurigare. Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning. Du visar att du besökt kontrollerna genom att stämpla kontrollkortet vid kontrollerna.

Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra. Men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken.

När du varit vid alla kontroller kan du vara med i utlottningen av stugveckor i Idre fjäll. För att vinna en stugvecka ska du beskriva det bästa med naturpasset i en mening och sedan lämna in startkortet till arrangerande klubb. Klubben utser de fem bästa formuleringarna och skickar dem vidare till SOFT. En jury på SOFT och Sveaskog utser sedan vinnarna som presenteras på naturpasset.se vecka 50.

För mer information kontakta kanslit eller läs mer under Naturpasset på:
Svenska Orienteringsförbundets hemsidaUppdaterad 2010-03-15 kl.20.27

Intranet login
Användarnamn
Lösenord
Registera
Glömt lösenord?
Logga in automatiskt

<< Vecka 51 >>
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön


English versionPowered by